U dvorani Kesten hotela Osijek – Centar za socijalnu skrb organizirao je uvodnu konferenciju projekta “Učimo nenasilna ponašanja”. Projektom se zapošljavaju četiri stručne osobe – dva socijalna radnika i dva psihologa koji će raditi s korisnicima kroz individualnu odnosno grupnu psihosocijalnu podršku i još dvije osobe u projektnom timu.

Provedba projekta iz Europskoga socijalnog fonda je u sklopu Obiteljskog centra u Osijeku. Obuhvatit će najmanje 22 korisnika u potrebi. Voditeljica osječkoga Centra za socijalnu skrb Kristina Leventić podsjetila je kako je projekt ponajprije namijenjen žrtvama obiteljskog  i vršnjačkog nasilja. “Radit ćemo psihosocijalne tretmane i usluge savjetovanja s različitim grupama djece i maloljetnih osoba i odraslih osoba”, najavila je .

Voditeljica projekta Darija Petric istaknula je kako se projekt vrijedan dva i pol milijuna kuna provodi od listopada prošle godine. Projekt se provodi na 24 mjeseca. Znači započeo je 2021. u listopadu do listopada 2023. godine i u vrijednosti je blizu 2 i pol milijuna kuna. Kroz projekt će se profilirati najmanje 22 osobe, od žrtava nasilja do djece s problemima u ponašanju i članovima njihovih obitelji. Financiran je od Europskog socijalnog fonda kroz bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu. Žrtvama obiteljskoga nasilja pružit će se podrška jačanjem socijalnih vještina i jačanjem pozitivne slike o sebi i osvještavanjem vlastitith emocija – najavio je magistar psihologije Miro Maćešić.

Projekt će se provoditi do 18.listopada iduće godine. Obiteljski centar Osijek svim zainteresiranima iz Osječko-baranjske županije nudi mogućnost sudjelovanja.

Izvor: https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/predstavljen-projekt-ucimo-nenasilna-ponasanja-7425972